ŠUTNI GLAVU NEPRIJATELJA Pripadnici ISIL uče decu da šutiraju odrubljene glave mrtvih boraca

Izvor: 24sata, 01.Nov.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠUTNI GLAVU NEPRIJATELJA Pripadnici ISIL uče decu da šutiraju odrubljene glave mrtvih boraca

Aktivisti iz Al Rake objavljuju zaprepašćujuće fotografije kako bi pokazali šta se događa u tom ISIL-ovom uporištu. Objavili su još jednu sliku obezglavljivanja.

Uznemirujuća fotografija na kojoj malo dete šutira glavu mrtvog vojnika u Siriji, šokirala je svet.

Pristalica ISIL-a na fotografiji drži svoje dete i pomaže mu da podigne nogu kako bi šutnulo glavu koju su zarobljeniku odrezali nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << dana ranije.

Jezivo: Dete šutira odrubljenu glavu | Foto: ALo.rs

Muškarac se razdragano smeje dok njegov prijatelj promatra šokantnu scenu.

Nešto ranije aktivisti iz Sirije objavili su drugu fotografiju na kojoj se vidi telo obezglavljenog muškarca dok desetak dečaka stoji oko njega. Ruke su mu vezali iznad glave, a glavu nakon odrubljivanja stavili u krilo. Navodno su dečaci namerno dovedeni da svedoče ubistvu.

Pogubljenje u prisustvu dece | Foto: Alo

- Al Raku u tišini kolju, napisao je aktivista koji živi u tom ISIL-ovom uporištu.

Navodno je pogubljeni muškarac sirijski pobunjenik, rođak Zahrana Allousha, vođe Jaysh al-Islama, jedne od grupa koja je članica Islamskog fronta koja se bori za osnivanje vlastite Islamske države u Siriji.

Alloush je postao javnosti poznat kad se javno u svoje i ime svojih sledbenika odrekao ISIL-a, ali ipak ono što je najviše privuklo pažnju tokom njegovog govora bila je Hello Kitty sveska u koju je pisao beleške.

ISIL-ovci su to iskoristili da ga ismevaju, ali su ga istovremeno učinili poznatim na Zapadu, javlja Daily Mail.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.