STROGO POVERLJIVO: Otkriveni ŠOKANTNI PODACI o saradnji IZRAELA i DŽIHADISTA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STROGO POVERLJIVO: Otkriveni ŠOKANTNI PODACI o saradnji IZRAELA i DŽIHADISTA (FOTO)

General Geršon Hakoen, bivši šef izraelskog generalštaba, otkrio je da se Moše Jalon, bivši izraelski Ministar odbrane sastajao sa džihadistima i tom prilikom su se dogovarali o akcijama jevrejske države u ratom napaćenoj Siriji.

- Oni su došli i Jalon ih je pitao ko su oni u stvari. Pitao ih je da li su salafisti. Oni su mu odgovorili da ne mogu da kažu da li pripadaju salafistima. Rekao je “salafisti ne treba da prave dogovore sa cionistima, ali evo ja sedim sa cionistima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Maj. Gen. Gershon Hacohen, a retired Israeli general, said this week that the former minister of military affairs Moshe Ya’alon met with Syrian militants during the war on the Arab country.#InsideIsrael pic.twitter.com/5NBaSOnbcr

— InsideIsrael (@Inside_Israel) November 23, 2018

Sastanak se desio pre penzionisanja generala Hakoena, krajem 2014. godine kada je veći deo južne Sirije bio u rukama džihadista takozvane Slobodne sirijske armije.

Saradnja Izraela i džihadista u južnoj Siriji je dobro dokumentovana. I pored svesrdne podrške cionista Slobodna sirijska armija nije uspela da se zadrži na jugu zemlje, pošto ih je Sirijska arapska armija razbila u žestokim borbama.

Sve vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.