STRAVIČAN NAPAD BLIZU GRANICE! Četiri osobe dignute u vazduh, vozilo pretvoreno u buktinju, dron precizno ciljao!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 19:30

STRAVIČAN NAPAD BLIZU GRANICE! Četiri osobe dignute u vazduh, vozilo pretvoreno u buktinju, dron precizno ciljao!

Oglasio se bezbednosni izvor

Četiri osobe su poginule kada je izraelski dron pogodio automobil koji se potom zapalio na jugozapadu Sirije, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Bezbednosni izvor blizak Damasku naveo je da identitet mrtvih tek treba da bude utvrđen, preneo je Rojters.

Syrian media reporting four killed in an Israeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << airstrike in Madinat al-Baath in the Quneitra region, just 2 km from the Syrian-Israeli border.https://t.co/CTAwtsBZ9A

— Tzvi Joffre (@TzviJoffre) December 8, 2023

Izraelska vojska je odbila da komentariše izveštaj o napadu u Kuneitri, mestu blizu granice sa Golanskom visoravni, koju je okupirao Izrael. Rojters dodaje da je Izrael godinama u Siriji izvodio napade na mete povezane sa Iranom.

Syrian reports that Israel attacked a location in the Quneitra countryside earlier today following rocket fire into Israeli territory.

— Joe Truzman (@JoeTruzman) December 4, 2023

Britanska agencija još navodi da je u Siriji uticaj Teherana značajno porastao otkako je počeo da podržava sirijskog predsednika Bašara al Asada u građanskom ratu koji je počeo 2011. godine.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Puklo je: Napali su dronom

Izvor: B92, 08.Dec.2023

Četiri osobe su poginule kada je izraelski dron pogodio automobil koji se potom zapalio na jugozapadu Sirije...To je danas saopštila Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu...Bezbednosni izvor blizak Damasku naveo je da identitet mrtvih tek treba da bude utvrđen, preneo je Rojters...Izraelska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.