SPREMALI NOVI NAPAD Nemačka policija pretresla kuću dva brata iz Sirije, pa ih ostavila na slobodi

Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMALI NOVI NAPAD Nemačka policija pretresla kuću dva brata iz Sirije, pa ih ostavila na slobodi

Nemačka policija je pretresla kuću dvojice braće iz Sirije zbog povezanosti sa "Islamskom državom" i sumnje da su pripremali napad, saopštilo je danas tužilaštvo u Frankfurtu.

Policija je tom prilikom zaplenila vazdušni pištolj, uređaje za elektronsko skladištenje, mobilne telefone i 14.000 evra u gotovini, ali nije uhapsila braću.

Tužioci nisu saopštili više informacija o tačnoj prirodi kriminalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dela za koje se sumnjiče, a koje su nazvali "ozbiljnim aktom nasilne diverzije".

Stariji brat (30) je ušao u Nemačku u februaru 2015. godine sa falsifikovanim pasošem dobijenim od "Islamske države", što je krivično delo za koje je osuđen i kažnjen prošle godine.

Prema navodima tužilaštva, on je u objavama putem društvenih medija promovisao ovu militantnu grupu, upućivao pretnje nemačkim vlastima i opravdavao napade koji su se dogodili u novembru prošle godine u Parizu.

Mlađi brat (21) je objavio svoju sliku na društvenim mrežama, a na kojoj sedi u "luksuznom automobilu koji pripada njegovom bratu" i pokazuje pištolj, objavilo je tužilaštvo.

Prošlog meseca, Vlada Nemačke je saopštila da je nepoznata sudbina više od 140.000 migranata registrovanih na njenoj teritoriji 2015. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.