SPREČENA KATASTROFA KOD DAMASKA: Sirijska PVO dejstvovala žestoko

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 16:35

SPREČENA KATASTROFA KOD DAMASKA: Sirijska PVO dejstvovala žestoko

Američka vojska je pokrenula vazdušne napade

Sirijska protivvazdušna odbrana odgovorila je danas na "neprijateljske ciljeve" u blizini Damaska, javili su sirijski državni mediji.

početkom meseca na Irak i Siriju na više od 85 ciljeva povezanih sa iranskom Revolucionarnom gardom i milicijama koje ona podržava, u znak odmazde zbog napada u Jordanu u januaru u kojem su poginula tri američka vojnika, preneo je Rojters.

Smoke trails from Air >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Defense visible over Damascus pic.twitter.com/q5MSQOtRIY

— Aurora Intel (@AuroraIntel) February 9, 2024

Od decembra, u izraelskim napadima ubijeno je nekoliko pripadnika Revolucionarne garde, uključujući obaveštajnog zvaničnika.

Kako su naveli izvori koji imaju saznanja o tome, Revolucionarna garda je stoga povukla neke od svojih viših oficira iz Sirije. Iranski ambasador u Siriji rekao je juče da je Iran i dalje "prisutan" u Siriji.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.