Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2017, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOS se zalaže za nastavak međusirijskih pregovora

Šangajska organizacije za saradnju (ŠOS) zalaže se za nastavak međusirijskih pregovora, rešenje krize moguće je samo mirnim putem, izjavio je ministar spoljnih poslova Kazahstana Kajrat Abdrahmanov.

„Nadamo se nastavku pregovora o Siriji između vlade i opozicije. Smatramo da je rešenje unutarsirijskog sukoba moguće samo mirnim putem“, rekao je Abdrahmanov govoreći na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova ŠOS-a.

„U tom kontekstu treba istaći značaj procesa u Astani koji obezbeđuje potrebne uslove za nalaženje rešenja sirijske krize koje je prihvatljivo u okviru sporazuma o prekidu neprijateljstava“.

Redovni sastanak ministara spoljnih poslova Šangajske organizacije za saradnju počinje u petak u Astani.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Hodžaj: Priština za nastavak dijaloga, ali sa jasnim ciljevima

Izvor: RTS, 21.Apr.2017

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je Priština posvećena nastavku dijaloga sa Beogradom, sa jasno merljivim ciljevima, ističući "uzajamno priznavanje kao dve nezavisne i suverene države". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.