ŠOJGUOVOM OKU NIŠTA NE PROMIČE: Američka misija u Avganistanu je PROPALA, ali se rađa opasnost veća od TALIBANA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 13:30

ŠOJGUOVOM OKU NIŠTA NE PROMIČE: Američka misija u Avganistanu je PROPALA, ali se rađa opasnost veća od TALIBANA!

Posebnu zabrinutost izaziva činjenica da terorističke grupe jačaju svoje pozicije u Avganistanu, što povećava njihovu pretnju da prodru u susedne zemlje.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da Rusija registruje aktivno kretanje militanata terorističke grupe Islamske države na teritoriji Avganistana.

Šojgu je dodao da se nada da će nacionalni sporazum biti postignut u Avganistanu, ali da istovremeno vidi aktivne jedinice ISIS-a kako se sele dolazeći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa teritorija Sirije i Libije, piše Tass.

Vrhovni sud Rusije je 29. decembra 2014. godine proglasio Islamsku državu terorističkom organizacijom, a aktivnoti ekstremističkih organizacija su zabranjene u toj zemlji.

Ministar Sergej Šojgu je i komentarisao neuspešnu misiju SAD i NATO u Avganistanu.

- Događaji u severnim pograničnim oblastima zemlje i masovnost pokazuju da se sporazum između Sjedinjenih Američkih Država i talibana Islamskog emirata ne ispunjava - rekao je Šojgu.

Naveo je da posebnu zabrinutost izaziva činjenica da terorističke grupe jačaju svoje pozicije u Avganistanu, što povećava njihovu pretnju da prodru u susedne zemlje.

- Stoga moramo konstatovati da je američka i NATO misija u Avganistanu propala - zaključio je ministar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.