SKORO 30 MRTVIH I RANJENIH U TURSKIM MASOVNIM UDARIMA NA SIRIJU! Kurdi poručuju Erdoganu: Neće proći nekažnjeno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2022, 23:39

SKORO 30 MRTVIH I RANJENIH U TURSKIM MASOVNIM UDARIMA NA SIRIJU! Kurdi poručuju Erdoganu: "Neće proći nekažnjeno!"

Među poginulima mahom sirijske snage i civili

Najmanje 29 osoba je poginulo i ranjeno u masovnom napadu Turske na sirijske Kurde u oblastima Alep, Raka i Hasaka, javila je kurdska televizija Rudav. Poginulo je 15 sirijskih vojnika i 14 civila, među kojima i jedan lokalni reporter, javila je kurdska televizija sa sedištem u Erbilu u Iraku, preneo je TAS S.

Snage koje predvode sirijski Kurdi saopštile su danas da će uzvratiti na seriju napada turskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ratnih aviona, koji su preko noći pogodili njihove oblasti kontrole širom severoistočne Sirije.

- Ovi napadi turskih snaga neće proći bez odgovora - navele su u saopštenju Sirijske demokratske snage (SDF) koje podržava SAD, preneo je Rojters.

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da je ta zemlja pokrenula vazdušne napade na severne regione Sirije i Iraka i da za metu ima kurdske grupe koje Ankara smatra odgovornim za prošlonedeljni smrtonosni bombaški napad u Istanbulu.

Kako se navodi, danas da je uništeno 89 ciljeva, uključujući skloništa i skladišta municije, u vazdušnim napadima na baze kurdskih ekstremista na severu Iraka i severu Sirije.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.