SIRIJSKI MINISTAR: Strane borce vratićemo kući u drvenim kovčezima

Izvor: Kurir, 08.Feb.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIRIJSKI MINISTAR: Strane borce vratićemo kući u drvenim kovčezima

Svaki strani borac iz Saudijske Arabije ili neke druge zemlje koji dolazi da se bori u siriji, vratiće se kući u drvenom kovčegu, izjavio je sirijski ministar spoljnih poslova Valid al-Moalem.

On je mislio na sve trupe koje nisu stigle na bojište na zvaničan poziv Sirije. Izjava ministra dolazi u  trenutku kada je Saudijska Arabija izjavila da je spremna da pošalje trupe u Siriju kao deo koalicije koju predvode SAD.

Saudijska Arabija već 6 meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << učestvuje u vazdušnim napadima u Siriji, a kako su već slali kopnene trupe u Jemen, razmišljaju da prošire svoje vojne akcije.

Walid al-Moallem asserts that recent military advances put Syrian govt “on track” https://t.co/gV6x51tZUc #Syria pic.twitter.com/lYVXXfadVL

Ipak, ta ideja nije naišla na odobravanje sirijske strane. Svaki napad koji nije učinjen po dozvoli tamošnje vlade smatraće se činom agresije.

Tokom pet godina rata u Siriji, stradalo je više od 250.000 ljudi, a veliki broj je napustio svoje domove i nalazi se u izbeglištvu.

(Independent)
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.