SIRIJSKI KURDI TVRDE: Napad Turske oživeo Islamsku državu, borimo se NA DVA FRONTA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIRIJSKI KURDI TVRDE: Napad Turske oživeo Islamsku državu, borimo se NA DVA FRONTA!

Sirijske demokratske snage (SDF) koje predvode Kurdi saopštile su danas da je turski napad na severnu Siriju oživeo Islamsku državu.

Oni su pozvali zemlje saveznice koje su pomogle u borbi protiv te ekstremističke grupe da zatvore svoj vazdušni prostor za turske ratne avione.

Visoki zvaničnik SDF-a Redur Kselil rekao je u obraćanju koje je prenosila TV da njegove snage nastavljaju saradnju s koalicijom koju predvode SAD protiv Islamske države, čak i pored >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << toga što sada moraju da se suoče s turskim napadom na severu Sirije, javio je Rojters.

- Turska invazija više ne nagoveštava oživljavanje ID, već ga je upravo oživela i aktivirala njegove ćelije u Kamišliju i Hasaki, kao i svim drugim područjima - rekao je Kselil.

- Mi se sada borimo na dva fronta - jedan je protiv turske invazije a drugi protiv ID - dodao je Kselil.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.