SIRIJSKE SNAGE HVATAJU DŽIHADISTE KAO ZEČEVE: ISIS nekada sejao strah, a sada se krije pod zemljom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 21:58

SIRIJSKE SNAGE HVATAJU DŽIHADISTE KAO ZEČEVE: ISIS nekada sejao strah, a sada se krije pod zemljom (FOTO)

Uspešno izvedena operacija SAA

Sirijska arapska vojska (SAA) zarobila je desetine terorista ISIS-a tokom operacije češljanja u centralnom sirijskom regionu, 22. juna.

Operaciju je pokrenuo SAA početkom juna i trajala je više od 20 dana. RusVesna je objavila fotografije na kojima se vide dvojica terorista koji su zarobljeni tokom akcije koju su podržale ruske snage.

Prema ruskim vestima, zarobljeni teroristi su priznali da su im glavna meta bili konvoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su prevozili zalihe i opremu za sirijske i ruske snage.

Tokom operacije, SAA je otkrila mnoštvo skladišta oružja, skrovišta i mesta snabdevanja ćelija ISIS-a. Vojska je takođe uklonila mine i improvizovane eksplozivne uređaje koje su postavili teroristi.

SAA i njegovi saveznici redovno sprovode slične operacije protiv ćelija ISIS-a u centralnom regionu. 21. juna, 5. korpus vojske, iza koga stoji Rusija, započeo je veliku operaciju češljanja u istočnom Homsu i zapadnom Deir ez-Zoru. ISIS ćelije su bile veoma aktivne u ove dve oblasti.

Sve nedavne operacije u centralnoj Siriji podržale su ruske vazduhoplovne snage, koje nastavljaju da love ćelije ISIS-a u regionu.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.