SIRIJSKA VOJSKA ZAPREPAŠĆENA PRIZOROM: Upali u tajnu radionicu ISIS-a, pronašli složene PVO sisteme i rakete (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2021, 00:01

SIRIJSKA VOJSKA ZAPREPAŠĆENA PRIZOROM: Upali u tajnu radionicu ISIS-a, pronašli složene PVO sisteme i rakete (FOTO)

SANA objavila fotografije iz radionice ISIS-a

Sirijska arapska armija (SAA) otkrila je radionicu u ruševinama okruga Abu Abid u gradu Deir ez Zor gde su teroristi ISIS-a čuvali, održavali i pokušavali da razviju protivvazdušne rakete i druge sisteme naoružanja.

Državna Sirijska arapska novinska agencija (SANA) podelila je fotografije radionice, koju su teroristi ISIS-a napustili pre mnogo godina. Unutar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radionice, teroristi ISIS-a držali su brojne MANPAD-ove sovjetske proizvodnje (prenosivi protivvazdušni odbrambeni sistem) koji su očigledno bili nefunkcionalni ili im je bilo potrebno održavanje. Tu su takođe bili smešteni lansirni sistemi i baterije MANPAD-a.

Štaviše, u radionici je pronađeno nekoliko protivvazdušnih infracrvenih R-13m i R-60 sovjetske proizvodnje. Teroristi ISIS-a očigledno su pokušavali da pretvore ove rakete vazduh-vazduh, koje su sasvim sigurno zaplenjene iz zaliha SAA, u rakete zemlja-vazduh. U radionici su pronađeni i komunikacioni sistemi, oprema za nadzor, kao i gomile improvizovanih eksplozivnih naprava. Pogledajte fotografije OVDE.

Sistemi pronađeni u radionici Abu Abida rasvetljavaju poslednje pokušaje ISIS-a da razvije svoje sposobnosti protivvazdušne odbrane pre njegovog pada. SAA i njeni saveznici proterali su teroriste ISIS-a iz grada Deir ez Zor 3. novembra 2017. posle žestoke bitke koja je trajala više od dva meseca. Do danas je veći deo grada ostao u ruševinama. Vojska i dalje radi na čišćenju grada od ratnih ruševina.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.