SIRIJSKA VOJSKA UZ POMOĆ RUSKE AVIJACIJE RAZBILA DŽIHADISTE: Strahovit udar na teroriste u Idlibu, veliki broj mrtvih

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 23:37

SIRIJSKA VOJSKA UZ POMOĆ RUSKE AVIJACIJE RAZBILA DŽIHADISTE: Strahovit udar na teroriste u Idlibu, veliki broj mrtvih

Osveta za nedavne terorističke napade u Hami i Latakiji

Sirijska vojska je uz podršku ruske avijacije likvidirala na desetine terorista u provinciji Idlib, saopštilo je Ministarstvo odbrane Sirije.

- Kao odgovor na napad oružanih terorističkih grupacija tokom poslednjih dana u provincijama Hama i Latakija, koji je odneo živote nekoliko civila i naneo veliku materijalnu štetu, naše oružane snage su uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvele niz operacija - saopštio je sirijski vojni resor na svojoj stranici na Fejsbuku.

Napadi su izvedeni na štabove i skladišta terorista u Idlibu i na mesta s kojih su lansirane bespilotne letelice.

#شام|| عاجل|| غارات جوية روسية عنيفة، تستهدف أطراف مدينة جسر الشغور، بالتزامن مع غارات مماثلة استهدفت أطراف مدينة إدلب، وأوقعت إصابات.#قصف #إدلب #روسيا pic.twitter.com/UGAf5X3AlB

— شبكة شام الإخبارية (@ShaamNetwork) June 25, 2023

- Štabovi su uništeni, kao i naoružanje, municija i bespilotne letelice. Na desetine terorista je likvidirano, ostali su ranjeni - navedeno je u saopštenju, uz napomenu da je likvidirano osam komandira terorističkih grupacija.

Zamenik rukovodioca ruskog Centra za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji, kontraadmiral Oleg Gurinov, saopštio je ranije da su terorističke organizacije "Nusra front" i "Islamska partija Turkestana"uz pomoć bepsilotnih letelica izbacile šest eksplozivnih naprava na naselja u Latakiji i Hami. Jedan čovek je poginuo, a jedno dete je ranjeno.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.