SIRIJCI POČELI DA PADAJU U RUKE JERMENA: Uhvaćen jedan od stranih plaćenika koji ratuju na strani Azera

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 15:04

SIRIJCI POČELI DA PADAJU U RUKE JERMENA: Uhvaćen jedan od stranih plaćenika koji ratuju na strani Azera

Jermenski mediji podsećaju da nije prvi put da u sukobima u Nagorno-Karabahu učestvuju sirijski plaćenici

Vojska nepriznate Nagorno-Karabaške republike izvestila je da je uhapsila Sirijca koji je učestvovao u borbama na strani Azerbejdžana.

- Jedinice odbrambene vojske Nagorno-Karabaha uhvatile su još jednog teroristu. Ime zarobljenog islamskog radikala i teroriste je Mehred Muhamad Alšher, poreklom iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sirije - objavljeno je na kanalu "Telegram", zvaničnog Informativnog centra Karabaha.

Карабах показал пленного наемника из Сирии https://t.co/SQSmrmmAPa

— PAN.am | Русский (@PanARMENIAN_rus) October 30, 2020

Mediji podsećaju i da nije prvi put da u sukobima u Nagorno-Karabahu učestvuju sirijski plaćenici, ali zvanični Baku to negira.

Ministar spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhun Bajramov rekao je da je reč o dezinformacijama koje šire "neke zemlje". Naglasio je da "do sada nije bilo dokaza". Ministar je takođe izjavio da Baku ima "mnogo" dokaza o tome da Jermenija koristi teroriste i plaćenike.

Borbe na kontakt liniji u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.