SIRIJA, JORDAN I LIBAN POSTIGLI DOGOVOR: Amerikanci dali zeleno svetlo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2021, 18:25

SIRIJA, JORDAN I LIBAN POSTIGLI DOGOVOR: Amerikanci dali zeleno svetlo!

Situacija je postala veoma kritična

Liban, Sirija i Jordan postigli su konačni dogovor o transferu električne energije u Liban, saopštili su danas ministri tri susedne zemlje na zajedničkoj konferenciji za novinare.

- Svetska banka je prisustvovala zajedničkom sastanku zemalja učesnica i finansiraće ovaj sporazum - rekao je libanski ministar energetike Valid Fajad, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi Rojters.

Fajad je dodao da su Amerikanci dali zeleno svetlo ovom projektu. Liban je ranije ovog meseca pogodila nestašica električne energije usled nedostatka goriva, a što je izazvalo obustavu rada u dve najveće državne elektrane. Ova bliskoistočna država sa oko sedam miliona stanovnika pogođena je ekonomskom krizom, koja je produbljena nestašicom zaliha uvezenog goriva.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.