ŠIRENJE ORUŽANOG SUKOBA JE NEPRIHVATLJIVO Lavrov HITNO reagovao, jedna zemlja je u velikoj opasnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2023, 22:23

"ŠIRENJE ORUŽANOG SUKOBA JE NEPRIHVATLJIVO" Lavrov HITNO reagovao, jedna zemlja je u velikoj opasnosti

Bliski istok postaje geopolitička arena za obračun

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa sirijskim kolegom Fajsalom Mikdadom, kome je rekao da je neprihvatljivo širenje oružanog sukoba na teritoriju Sirije i drugih zemalja na Bliskom istoku.

- Lavrov je ukazao na neprihvatljivost izraelskih vazdušnih napada na teritoriju Sirijske Arapske Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su sve češći - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Dvojica zvaničnika su razgovarala i o opasnosti od pokušaja spoljnih sila da Bliski istok "pretvore u geopolitičku arenu za obračun". Tokom razgovora je istaknuta potreba da se hitno okonča krvoproliće u Gazi, kao i da se reše svi humanitarni problemi nastali kao posledica borbi.

Ministri su ponovo potvrdili posvećenost savesnom sprovođenju odluka Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na osnovu poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lavrov upozorava da se palestinsko-izraelski sukob ne proširuje na Siriju

Izvor: Vostok.rs, 31.Okt.2023

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je da se ne dozvoli da se palestinsko-izraelski sukob proširi na Siriju i druge zemlje, saopštilo je u utorak rusko Ministarstvo spoljnih poslova nakon razgovora Lavrova sa sirijskim kolegom Fejsalom Mekdadom.. „Sergej Lavrov je istakao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.