SASTANAK PUTINA I ERDOGANA OČI U OČI ZBOG SIRIJE: Turski predsednik otkrio svoja očekivanja, želi velike promene

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 14:11

SASTANAK PUTINA I ERDOGANA "OČI U OČI" ZBOG SIRIJE: Turski predsednik otkrio svoja očekivanja, želi velike promene

Lideri Rusije i Turske sastaće se 29. septembra u Sočiju

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je uoči predstojećeg sastanka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Sočiju izjavio da očekuje "drugačiji pristup Rusije prema Siriji".

- Sirijski režim (predsednika Bašara Asada) faktički predstavlja pretnju za južne delove naše zemlje. Od Rusije, kao prijateljske zemlje, očekujem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << solidarnost i drugačiji pristup Siriji - rekao je Erdogan.

Kako je dodao, "ima ozbiljna očekivanja od pregovora sa Putinom o Siriji".

Takođe je naglasio da "Ankara teži da podigne bilateralne odnose sa Rusijom na kvalitativno novi nivo".

. Kako je precizirao turski predsednik, sa Putinom će, između ostalog, razgovarati i o "rusko-turskim odnosima i situaciji u Siriji".

S tim u vezi, dodao je da računa na to da će nakon sastanka s ruskim kolegom "biti doneta važna odluka" sa stanovišta bilateralnih odnosa koji će zatim "ući u aktivniju fazu".

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan otkrio šta očekuje od Rusije: Ozbiljna očekivanja

Izvor: B92, 24.Sep.2021

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je uoči sastanka sa Vladimirom Putinom u Sočiju izjavio da očekuje "drugačiji pristup Rusije prema Siriji“..."Sirijski režim (predsednika Bašara Asada) faktički predstavlja pretnju za južne delove naše zemlje. Od Rusije, kao prijateljske zemlje, očekujem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.