SAD preko terorista pokušavaju da manipulišu javnim mnjenjem u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 16.Dec.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD preko terorista pokušavaju da manipulišu javnim mnjenjem u Siriji

SAD rukama terorista DAEŠ-a pokušavaju da uspostave poredak u Siriji koji bi odgovarao Vašingtonu, izjavio je zamenik Komiteta za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin.

Kako je rekao, preko terorista Amerikanci pokušavaju da manipulišu javnim mnjenjem u Siriji, zbog čega i ne žele da napuste Siriju iako je zvanično teroristička organizacija DAEŠ pobeđena.

„Svoje prisustvo u Siriji svetskoj javnosti objašnjavaju navodnom borbom protiv terorizma, iako iste te teroriste ujedno i podržavaju“, istakao je Švitkin.

Ruski parlamentarac je dodao i da uz pomoć DAEŠ-a Amerika nastoji da pokaže na loše rezultate Rusije u Siriji, kao i same sirijske vojske budući da Americi nije u interesu da Rusija bude pobednica u tom konfliktu, kao i njeno prisustvo u regionu.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.