SAD ponovno razmatra strategiju za borbu protiv IS-a u Siriji

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Sep.2015, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ponovno razmatra strategiju za borbu protiv IS-a u Siriji

WASHINGTON - SAD ponovno razmatra strategiju za borbu protiv Islamske države (IS) u Siriji i Pentagon istražuje mogućnosti premještanja boraca u sigurnije zone, pružanja boljih obavještajnih podataka i poboljšanja vještina obučenih pobunjenika, izvijestio je The New York Times u ponedjeljak.

Opcije, koje su povjerljive, cirkuliraju među najvišim dužnosnicima ministarstva obrane, pišu novine pozivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << se na izvore koji su željeli ostati anonimni.

One uključuju povećanje skupina treniranih pobunjenika poslanih natrag u Siriju i raspoređivanje na mjesta gdje je veća lokalna podrška, navodi Times.

Naglašavajući krhkost napora predvođenih SAD-om za obuku tisuća članova sirijske oporbe, Fronta Nusra, skupina povezana s al Qaedom, u srpnju je priopćila da je zarobila neke od pripadnika prve skupine od manje od 60 obučenih pobunjenika nekoliko tjedana nakon što su raspoređeni u Siriji.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

SAD donosi strategiju za borbu protiv ISIS-a

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Sep.2015

WASHINGTON- Sjedinjene Države ponovno razmatraju strategiju za borbu protiv Islamske države (IS) u Siriji i Pentagon istražuje mogućnosti premještanja boraca u sigurnije zone, pružanja boljih obavještajnih podataka i poboljšanja vještina obučenih pobunjenika, izvijestio je The New York Times...Opcije,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.