SAD može da koristi tursku bazu

Izvor: B92, 12.Okt.2014, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD može da koristi tursku bazu

Turska će dozvoliti SAD i koalicionim snagama da koriste njene vojne baze za vazdušne operacije protiv džihadista Islamske države u Siriji i Iraku.

Obamina administracija već nedeljama apeluje na Tursku da uzme veću ulogu u borbi protiv ekstremista.

Prema rečima neimenovanog zvaničnika američkog ministarstva odbrane, koalicija zapadnih zemalja koje se bore protiv ID moći će da koriste i ključnu tursku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bazu Indžirlik, na jugu zemlje.

Jedan visoki američki zvaničnik je juče saopštio kako je Ankara pristala i da obučava pripadnike sirijskih pobunjenika na svojoj teritoriji.

Situacija u pograničnom sirijskom gradu Kobaneu je dramatična, o čemu svedoče i izjave Kurda koji su napustili taj grad pod naletom džihadista.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska daje baze za napade na islamiste u Siriji i Iraku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2014

Američki zvaničnici za bezbednost izjavili su večeras da će Turska dopustiti ratnoj avijaciji SAD i njenih saveznika da koriste turske baze za napade na položaje Islamske države u Siriji i Iraku...Među tim bazama je i ona na 150 kilometara od sirijske granice...Administracija predsednika SAD Baraka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.