SAD će preispitati odnose sa Rusijom po pitanju saradnje u rešavanju sirijske krize

Izvor: Vostok.rs, 20.Sep.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD će preispitati odnose sa Rusijom po pitanju saradnje u rešavanju sirijske krize

SAD će preispitati odnose sa Rusijom po pitanju saradnje u okviru rešavanja sirijske krize zbog granatiranja kolone humanitarne pomoći UN, saopštio je Stejt department, pozivajući se na saopštenje predstavnika resora Džona Kirbija.

„Sjedinjene Države će pokrenuti ovo pitanje u razgovorima sa Rusijom. Uzimajući u obzir flagrantno kršenje prekida vatre, preispitaćemo perspektive saradnje sa Rusijom“, navodi se u saopštenju reči Džona Kirbija.

Ranije je saopšteno da je humanitarni konvoj UN, koji je krenuo u dva naselja u provincijama Alep i Homs, bio meta napada. Zamenik generalnog sekretara UN za humanitarna pitanja Stiven O‘Brajan je izjavio da je u granatiranju dosta ljudi poginulo. Stalni predstavnik Saudijske Arabije pri UN je za napad optužio sirijske vladine snage. 

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.