SAD: Rusija se bori protiv opozicije, a ne protiv terorista u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 28.Nov.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Rusija se bori protiv opozicije, a ne protiv terorista u Siriji

Bela kuća i dalje smatra da se Rusija u Siriji uglavnom bori protiv opozicije. a ne protiv terorističke organizacije DAEŠ, izjavila je pomoćnica američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs.

„Rusija jeste pojedine vazdušne napade izvršila po pozicijama DAEŠ-a, a neke čak i po Al Kaidi, međutim sveukupna težnja je jasna - podržati predsednika Bašara el Asada i ukloniti opoziciju, čiju većinu čine umerene a ne ekstremističke grupacije“, rekla je ona..

Kako je kazala, Rusija svakako ima interes da uništi DAEŠ, budući da se teritorijalno nalazi blizu Sirije, ali na osnovu načina raspoređivanja njenih resursa - jasno je da joj je glavni zadatak podrška Asadu.

SAD kontinuirano optužuju Rusiju da se navodno ne bori protiv DAEŠ-a, dok Moskva tvrdi da se prilikom bombardovanja mete detaljno izučavaju, nakon čega se donosi konačna odluka o gađanju ciljeva.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.