SAD: Rano reći da je primirje doživelo neuspeh

Izvor: B92, 29.Feb.2016, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Rano reći da je primirje doživelo neuspeh

Bela kuća je danas saopštila da nije iznenađena izveštajima o kršenju primirja u Siriji, ali smatra da je previše rano reći da je taj plan doživeo neuspeh.

"Očekivali smo da će biti izveštaja o kršenjima i da će u njegovoj uspešnoj primeni biti nekih rupa na putu", rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

Navodeći da će međunarodna kontakt grupa tražiti da se provere navodi o kršenju primirja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ernest je naveo da SAD "ostaju posvećene tom procesu", preneo je AFP.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je ranije danas da se primirje u Siriji uglavnom poštuje, uz manje incidente.

"Prekid neprijateljstva se uglavnom održava, čak iako je bilo nekih incidenata", rekao je Ban novinarima u Ženevi nakon razgovora sa svojim izaslanikom Stafanom de Misturom.

Prekid neprijateljstava u Siriji stupio je na snagu u subotu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BELA KUĆA O KRŠENJU PRIMIRJA U SIRIJI: Očekivali smo da će toga biti, al još nije sve gotovo

Izvor: Kurir, 29.Feb.2016

Bela kuća je danas saopštila da nije iznenađena izveštajima o kršenju primirja u Siriji, ali smatra da je previše rano reći da je taj plan doživeo neuspeh..."Očekivali smo da će biti izveštaja o kršenjima i da će u njegovoj uspešnoj primeni biti nekih rupa na putu", rekao je portparol Bele...

Nastavak na Kurir...

Rano reći da je primirje u Siriji doživelo neuspeh

Izvor: Akter, 29.Feb.2016

Bela kuća je danas saopštila da nije iznenađena izveštajima o kršenju primirja u Siriji, ali smatra da je previše rano reći da je taj plan doživeo neuspeh.."Očekivali smo da će biti izveštaja o kršenjima i da će u njegovoj uspešnoj primeni biti nekih rupa na putu", rekao je portparol Bele...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.