SAD: Pozivamo Rusiju da obustavi bezosećajna ubistva sirijskih civila

Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2018, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Pozivamo Rusiju da obustavi bezosećajna ubistva sirijskih civila

Portparol američkog Stejt departmenta Heder Nojert je saopštila da je tokom ruskog vazdušnog napada na sirijsko naselje Zardan "poginulo" 44 Sirijca.


„Videli smo izveštaje o 44 Sirijca, uključujući i šestoro dece, koji su poginuli u ruskom vazdušnom napadu na Zardan. Podržavamo sirijski narod, žrtve njihove vlade i one koji im pomažu i pozivamo Rusiju da obustavi bezosećajna ubistva sirijskih civila“, napisala je Nojertova na svom tviter nalogu.

Ministarstvo odbrane Rusije odbacilo je optužbe da je ruska avijacija 7. juna izvela napad u blizini naselja Zardan u sirijskoj provinciji Idlibu. Prema informacijama Ministarstva „izveštaji londonske ’Opservatorije za ljudska prava u Siriji‘ i ’Belih šlemova‘ da je ruska avijacija navodno izvela napade 7. juna u blizini naselja Zardan u provinciji Idlibu nisu tačni“.


Takođe je navedeno da su se, prema dostupnim informacijama, tokom dana „u navedenoj provinciji Idlibu vodile žestoke borbe između velike grupe terorističke organizacije Nusra fronta i opozicione grupe Džejš el Ahrara uz korišćenje teške artiljerije“.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.