SAD: Oslobađanje Rake u završnoj fazi

Izvor: Blic, 10.Okt.2017, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Oslobađanje Rake u završnoj fazi

Operacija oslobađanja sirijskog grada Raka od militanata Islamske države ulazi u završnu fazu, izjavio je specijalni predstavnik predsednika SAD pri Globalnoj koaliciji za borbu protiv Islamske države Bret Mekgurk.

On je na svom Tviter nalogu napisao da su snage sirijske opozicije juče oslobodile 17 objekata u Raki i da su ponovo preuzele kontrolu nad oko stotinu blokova grada, prenosi "Sputnjik".

Raka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pod kontrolom Islamske države od 2013. godine, a islamisti su 2014. godine ovaj grad proglasili centrom kalifata u Siriji.

Akcija oslobađanja Rake je započeta u decembru prošle godine, a sprovode je snage sirijske opozicije, uz podršku Međunarodne koalicije predvođene vojskom SAD.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.