SA ASADOM BI KAO SA MILOŠEVIĆEM?! Panel UN o Siriji uskoro počinje da radi, a evo šta mu je zadatak

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2017, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SA ASADOM BI KAO SA MILOŠEVIĆEM?! Panel UN o Siriji uskoro počinje da radi, a evo šta mu je zadatak

Sirija ne prihvata bilo kakvo mešanje u unutrašnje stvari zemlje

Novo telo Ujedinjenih nacija, koje će biti zaduženo za identifikaciju lica odgovornih za zločine u Siriji, treba uskoro da počne sa radom, izjavio je danas visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Rad al Husein. Uskoro će na čelo panela biti imenovan istaknuti sudija ili međunarodni advokat, naveo je Zeid, preneo je AFP.

Foto: Profimedia

Do sada je obezbeđena gotovo polovina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << inicijalnog budžeta, koji iznosi 11,9 miliona evra, ali postoji optimizam da će celokupan budžet biti obezbeđen jer veliki broj zemalja počinje da daje doprinose, naveo je Zeid.

Foto: Profimedia

Za predsednika Sirije Bašara al Asada, panel koji je odobrila Generalna skupština UN u decembru je neprihvatljivo mešanje u unutrašnje stvari zemlje.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.