Izvor: Vostok.rs, 02.Jan.2018, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 31.12.

  
Sirija - put do pobede: Hronologija borbenih desjtava -  Klinuti ovde ili na foto ispod







  OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 31.12.



Stanje na frontu  - 



Pregled političkih i drugih vesti za 31.12.



Kosačov: SAD pokušavaju da skrenu pažnju sa ozbiljnih optužbi da podržavaju teroriste - Pozivi američkih vlasti da Rusija utiče na Damask da prestane da napada sopstveni narod metod su informacionog rata sa ciljem da se diskredituje sirijski predsednik Bašar el Asad uoči predstojećih međusirijskih pregovora, izjavio je šef Odbora za međunarodna pitanja Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.

Kako je rekao, to ujedno predstavlja i pokušaj Amerikanaca da se skrene pažnja sa ozbiljnih optužbi oko podrške teroristima DAEŠ-a od strane SAD koje je nedavno saopštilo rusko Ministarstvo odbrane.

„Vašingtonu je neophodno da dokaže da ratuje protiv pravih zločinaca, dok Damask bitku bije protiv sopstvenog naroda“, istakao je Kosačov.

On je dodao i da ovo saopštenje Stejt departmenta predstavlja samo još jedan metod informacionog rata koji neće imati nikakve negativne posledice.

Američki Stejt department pozvao je Rusiju da ispuni svoje obaveze i da garantuje da režim Bašara el Asada neće više sprovoditi napade na sopstveni narod.
 Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
    OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 31.12.

Izvor: Vostok.rs, 02.Jan.2018

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Karta situacije na frontu za 28.12. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . .  .   OVDE...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.