Izvor: Vostok.rs, 28.Nov.2016, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 27.11.

  
Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji - Kliknuti ovde ili na mapu ispod


Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





Primirje u Siriji - detaljnije  Klinuti ovde ili na mapu ispod




Situacija na frontu - Kliknuti ovde ili na mapu ispod






  OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 



Pregled bojevih dejstava u Siriji za 27.11.



Dejstvo sirijske armije u Alepu

Dejstvo sirijske armije u Alepu

Sirijska vojska napreduje u Alepu  -  Sirijska vojska je uz podršku snaga samoodbrane u potpunosti je preuzela kontrolu nad kvartom Masakin Hanano koji je najveće i najvažnije uporište nezakonitih formacija na istoku Alepa, javila je libanska televizija „Manar“.



Sirijska vojska već nekoliko dana granatira pozicije protivnika. Intenzivne borbe za oslobađanje kvarta Masakin Hanano su počele u ponedeljak, 21. novembra. Vladine snage se na tom području bore protiv pripadnika naoružane terorista „Džejš el fatah“ koju čine i pripadnici Nusra fronta.

Navedeno je da sirijska vojska namerava da uspostavi kontrolu nad kvartom Hejdarija. 

Poslednjih nekoliko meseci situacija u Alepu se veoma zaoštrila. Zapad optužuje sirijske vlasti i Rusiju za bombardovanje civilnih objekata i naoružane opozicije. Sa svoje strane, Moskva i Damask insistiraju na tome da bombarduju samo pozicije terorista.

Izveštaj iz Alepa




Pregled političkih i drugih vesti za 27.11.


Konašenkov: Humanitarne pauze u Alepu prekidane zbog nespremnosti UN  - Rusija je više puta uvodila humanitarnu pauzu u Alepu, ali je ona svaki put prekidana zbog nespremnosti predstavnika UN i akcija terorista, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

„Rusija je više puta uvodila humanitarne pauze u Alepu, različite dužine trajanja. Ipak, svaki put su one prekidane iz dva razloga: predstavnici UN izgleda da nisu spremni za isporuke humanitarne pomoći, a teroristi u Alepu ne znaju da se sa njima neko dogovorio o evakuaciji lokalnog stanovništa“, rekao je Konašenkov.

On je dodao da su za vreme poslednje humanitarne pauze dva oficira ruskog Centra ranjena tokom minobacačkog napada iz istočnog područja Alepa.

„Za vreme poslednje humanitarne pauze, dva oficira ruskog Centra za pomirenje su ranjena usled minobacačkog napada militanata iz istočnih područja Alepa, dok su čekala ulazak humanitarne kolone u grad“, izjavio je predstavnik Ministarstva odbrane Rusije.
Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
 
 
    OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 

 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 28.11.

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2016, 10:48

  . Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji - Kliknuti ovde ili na mapu ispod. . . Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . . . Primirje u Siriji - detaljnije  Klinuti ovde ili na mapu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.