Izvor: Vostok.rs, 07.Apr.2017, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 06.04.

  
Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod






  OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 



Pregled bojevih dejstava u Siriji za 06.04.


Teroristi oborili helikopter iznad Mosula, dva pilota poginula - Teroristi DAEŠ-a oborili su vojni helikopter u iračkom gradu Mosulu, poginula su dva pilota, saopštila je iračka armija.

Štab ujedinjene komande koja u ovom gradu sprovodi antiterorističku operaciju saopštio je da je helikopter oboren tokom izvođenja napada na položaje terorista u zapadnom delu Mosula. 

Borbeno vozilo je kao vatrena podrška iz vazduha pripadalo komandi federalne policije Iraka koja se bori protiv DAEŠ-a na pristupima oblasti „starog grada“ u Mosulu. 

Dejstvo ruskog VBR "TOS-1A Solncepek" kod Palmire

Dejstvo sirijskih snaga



Pregled političkih i drugih vesti za 06
.04.


SAD ramatraju napad na Siriju - Predsednik Donald Tramp se informisao o čitavom nizu vojnih opcija u Siriji, nakon što je Bela kuća okrivila vladu u Damasku zbog navodnog hemijskog napada u kojem je poginulo više desetina civila u provinciji Idlib.

Među opcijama koje se navode su krstareće rakete za napad na sirijske ciljeve, kao i "prizemljenje" sirijskih aviona, saopštio je neimenovani američki zvaničnik Rojtersu. Zvaničnik nije saopštio koliko je američki napad verovatan.



Sekretar odbrane Džejms Matis i savetnik za nacionalnu bezbednost Mekmaster su razgovarali o ovom pitanju, rekao je zvaničnik. Matis je trebalo da se sastane sa Trampom kasnije u toku dana, a koji je na sastanku sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.  
U razgovoru sa novinarima Tramp je rekao da "nešto treba da se desi sa Asadom posle hemijskog napada", govoreći da je to što se dogodilo u Siriji "sramota za čovečanstvo."

"Nema sumnje u našim glavama, a informacije koje imamo to potvđuju, da je sirijski režim pod vođstvom Bašara al-Asada odgovoran za ovaj napad", rekao je državni sekretar Reks Tilerson novinarima u Floridi.

US Navy has two warships on alert in E Med to strike in Syria if necessary, officials say
— Lucas Tomlinson (@LucasFoxNews) April 6, 2017 USS Ross and USS Porter are the 2 Navy warships in Med to strike Syria, if necessary. Both moved to Rota, Spain two years ago
— Lucas Tomlinson (@LucasFoxNews) April 6, 2017
Si-en-en je izvestio da je Tramp razgovarao sa nekim članovima Kongresa o vojnoj akciji u Siriji. Sam predsednik je demantovao taj izveštaj, međutim, isto je i preneo i Foks njuzu i njegovo reporter.
 
Trump on if he told mbrs of Congress of plan to use military action in Syria: I don’t want to mention that, but the answer is no I haven’t
— Chad Pergram (@ChadPergram) April 6, 2017 Ranije danas, senator Rand Pol iz Kentakija je najavio da će se usprotiviti bilo kakvoj vojnoj akciji bez glasanja u Kongresu.

"Ako predsednik odluči da uradi nešto u Siriji, treba da dođe u Kongres i traži objavu rata. Kongres treba da glasa o tome i ja se protivim nezakonitim i neustavnim ratom", rekao je danas senator Pol.

S druge strane senatori Džon Mekejn i Lindzi Grejem su pozvali Trampa da napadne Siriju.

"Sjedinjene Države bi trebalo da predvode međunarodnu koaliciju kako bi prizemljili vazduhoplovne snage Asada", kaže se u današnjem zajedničkom saopštenju Mekejna i Grejemove.

"Ova mogućnost obezbeđuje Asadu stratešku prednost u brutalnom ubijanju nevinih civila, kako kroz upotrebu hemijskog oružja, tako i "barel" bombi, koje ubijaju svakodnevno mnogo više muškaraca, žena i dece.", dodaje se u saopštenju Mekejna i Grejemove.

„Nema mesta za Asada“: Tilerson za svrgavanje Asada - Trampova administracija je ponovo obrnula kurs o Siriji, okrivljujući predsednika Bašara Asada za navodni hemijski napad u provinciji Idlib i saopštavajući da on nema budućnost u vođenju Sirije - i to samo nekoliko dana nakon što se Tilerson javno odrekao politike promene režima u Siriji.

"Nema sumnje u našim glavama, a to, informacije koje imamo potvrđuju - da je sirijski režim pod vođstvom Bašara al-Asada odgovoran za ovaj napad", rekao je Tillerson novinarima na Floridi uoči sastanka sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

"Veoma je važno da ruska vlada pažljivo razmotri svoju podršku Bašaru Al Asadu.", dodao je Tilerson.
Secretary Tillerson comments on #Syria crisis, recent chemical weapons attack pic.twitter.com/3EAVgum1ft
— Department of State (@StateDept) April 6, 2017
Na pitanje da li će SAD uložiti napore da se promeni režim u Siriji, Tilerson je rekao "da su u toku takvi koraci".

A, samo prošle sedmice, Tilerson je govorio novinarima da je Asadova sudbina nešto o čemu treba "odlučiti sirijski narod", kritikujući bivšu administraciju SAD i bivšeg predsednika Obamu koji su tvrdili da je preduslov za mir u Siriji odlazak Asada.

Nagla promena stava američke administracije dolazi posle saopštenja da je sirijska avijacija navodno koristila hemijsko oružje protiv civila u provinciji Idlib.

"Mislim da je ono što se dogodilo u Siriji sramota za čovečanstvo", rekao je Tilerson novinarima na putu za Floridu.

Damask je negirao da koristi hemijsko oružje, saopštivši da su avioni gađali skladište oružja u kojem su ostale zalihe hemijskog oružja terorista. Rusko ministarstvo odbrane je potvrdilo ove činjenice.

Pentagon razmatra opciju za vojne napade u Siriji, saopštili su neimenovani zvaničnici vlade. Planirani napad SAD na Siriju je zaustavljen 2013. godine, nakon što je Rusija po dogovoru sa Sirijom uništila zalihe hemijskog oružja.

Peskov: Upotreba hemijskog oružja u Idlibu korisna protivnicima Damaska - Upotreba hemijskog oružja u sirijskoj pokrajini Idlibu mogla bi da bude korisna protivnicima aktuelnim legitimnim vlastima zemlje i teroristima, rekao je Peskov.

„Postoje snage koje vode ka delegitimizovanju legitimne vlasti Sirijske Arapske Republike i postoje snage terorizma i onih koji podržavaju teroriste“, odgovorio je Peskov na pitanje kome može da bude od koristi hemijski napad.

„Osnovna ideja je da ne treba izvoditi ishitrene zaključke, potrebna je razmena informacija, potrebno je upoređivanje raspoloživih informacija. I tek nakon toga mogu se izvoditi zaključci, a ne pre. Svi zaključci koji se izvode pre razmene informacija, pre sprovođenja istrage, ne mogu se smatrati zaključcima koji odražavaju realnost“, istakao je Peskov.

„Upotreba hemijskog oružja apsolutno je neprihvatljiva. Treba učiniti sve da bi se izbegla mogućnost upotrebe hemijskog oružja u Siriji. I naravno, možemo da se nadamo da će sirijske oružane snage preduzeti sve neophodne mere da supstance koje mogu da se iskoriste kao hemijsko oružje ne padnu u ruke terorista“, dodao je Peskov.

Protivrečnosti u procenama situacije u Siriji Rusije i SAD neće dovesti do promene u saradnji Moskve i Vašingtona, rekao je portparol Kremlja.

„Trenutni sporovi, uključujući i duboke razlike, stalni su pratioci rusko-američkih odnosa, posebno poslednjih godina. Malo je verovatno da će čak i takve suštinske razlike kao što je procena situacije u Siriji radikalno promeniti duh i karakter naših bilateralnih odnosa“, istakao je Peskov.

Putin: Neprihvatljive optužbe u vezi sa hemijskim napadom u sirijskom Idlibu - Predsednik Rusije Vladimir Putin naglasio je u telefonskom razgovoru s izraelskim premijerom Benijaminom Netanjahuom da su neosnovane optužbe u vezi s hemijskim napadom u sirijskom Idlibu neprihvatljive dok ne bude okončana istraga o tom događaju, saopštio je Kremlj.

„Razmenjena su mišljenja u vezi s hemijskim napadom koji se dogodio 4. aprila u sirijskoj provinciji Idlib. Vladimir Putin je naglasio da je neprihvatljivo iznošenje neosnovanih optužbi protiv bilo koga dok ne bude sprovedena pažljiva i nepristrasna međunarodna istraga. Dogovoreno je da se kontakti nastave“, navedeno je u saopštenju. 

Putin i Netanjahu su u telefonskom razgovoru naveli da su spremni da povećaju saradnju u interesu stabilnosti i bezbednosti na Bliskom istoku i u Siriji, navedeno je u saopštenju.

Moskva: Neosnovane izjave SAD da Moskva i Damask nisu uništili sirijski hemijski arsenal - Ministarstvo spoljnih poslova Rusije podsetilo je da je sve hemijsko oružje izneto iz Sirije sredinom 2014. godine uz pomoć SAD.

Rusija smatra da su neosnovane izjave zamenika predsednika SAD Majka Pensa da Moskva i Damask navodno nisu ispunile obaveze da unište sirijski hemijski arsenal, saopštilo je Ministarstvo.

Pens nema osnova da kaže da sporazum o uništenju sirijskog hemijskog oružja iz 2013. nije uspeo.

Komentarišući izveštaje o napadu smrtonosnim hemijskim oružjem ove nedelje u provinciji Idlib, Pens je okrivio „neuspeh prethodne administracije da… pozove Rusiju i Siriju na odgovornost zbog obećanja da će uništiti hemijsko oružje“.

„U ovom slučaju, suočavamo se ne samo neodgovornošću, već i sa nedostatkom znanja o tom pitanju. Nova američka administracija je tek nedavno počela da preispituje svoju politiku. Kada to bude gotovo, procene koje budemo ćuli od zvaničnika će, nadamo se, postati preciznije. Nema osnova za tvrdnje da rusko-američki sporazum iz 2013. nije uspeo“, rekao je direktor Odeljenja za neširenje i kontrolu oružja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mihail Uljanov.

Ministarstvo je saopštilo da je rusko-američka saradnja po ovom pitanju bila u celini i prilično uspešna. Rusija se nada da će SAD podržati predloge Moskve na Rezoluciju Saveta bezbednosti UN o hemijskom napadu u Idlibu.

„O Siriji će se, naravno, raspravljati, ali do tada se nadam da ćemo naći obostrano prihvatljivo rešenje u Savetu bezbednosti UN. Mi smo dali svoje predloge“, rekao je Uljanov odgovarajući na pitanje da li će incident sa hemijskim oružjem u Idlibu biti centralna tema sastanka Lavrova i Tilersona.

Tilerson: Došlo vreme da Rusija preispita podršku Asadu - Američki državni sekretar Reks Tilerson smatra da bi Rusija trebalo da revidira svoj stav kada je reč o podršci sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu.

„Smatramo da je došlo vreme da Rusija zaista razmisli o svojoj podršci Asadovom režimu“, odgovorio je Tilerson na pitanje novinara o incidentu sa hemijskim oružjem u sirijskoj provinciji Idlibu.

Tramp: Napad u Idlibu je tužan dan za Rusiju jer su oni povezani sa sirijskim vlastima - Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da nema nameru da deli vojne planove, odgovarajući na pitanje da li planira da razgovara o svojim vojnim planovima u Siriji sa Vladimirom Putinom.

„Nikada ne govorim o onom što radim sa vojne tačke gledišta. Bio sam protiv takvog pristupa dugi niz godina. Ja to jednostavno ne radim“, rekao je Tramp u intervjuu za „Njujork tajms“.

Govoreći o navodnom hemijskom napadu u sirijskom Idlibu, Tramp ga je nazvao „napadom na čovečanstvo“.

„To je sramota. Mislim da je to napad na čovečanstvo. Nezamislivo je zašto bi neko to uradio“, rekao je američki lider.

Novinari su upitali Trampa da li smatra da ta tragedija „govori o ulozi Rusije u Siriji“.

„Mislim da je za Rusiju to veoma tužan dan, jer su oni povezani sa sirijskim vlastima. I u tom slučaju sve informacije ukazuju na to da su to uradile sirijske vlasti“, rekao je Tramp.

On je ponovo optužio svog prethodnika Baraka Obamu da nije ispunio svoja obećanja o Bliskom istoku.

„Za Bliski istok bio je važan trenutak kada je Obama povukao ’crvenu liniju‘ koja je odmah bila narušena, a Obama nije ništa učinio da odgovori na to“, istakao je Tramp.

Gatilov: Incidenti u Siriji se zloupotrebljavaju kako bi se osujetili mirovni pregovori - Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Genadij Gatilov izjavio je da ideja o bacanju krivice na Damask za navodni napad hemijskim oružjem u sirijskoj pokrajini Idlibu nije dobila široku podršku na konferenciji u Briselu i upozorio je da se incidenti zloupotrebljavaju kako bi se osujetili međusirijski mirovni pregovori.

„Što se tiče ove konferencije, naravno, neki su pokušali da je preusmere kako bi se pažnja fokusirala na incident koji se dogodio (u Idlibu). Moram da kažem da to nisu uspeli da postignu“, rekao je Gatilov ruskim novinarima i dodao da su „samo neki“ pokušali da okrive sirijske vlasti za navodnu upotrebu hemijskog oružja.

Zamenik ruskog ministra upozorio je da se incidenti kao onaj u Idlibu zloupotrebljavaju kako bi se osujetili međusirijski mirovni pregovori.

„Sve može da utiče na razgovore, ali ne bismo želeli da takve incidente protivnici pregovaračkog procesa iskoriste kako bi ga osujetili“, naglasio je Gatilov.

Savet bezbednosti UN održao je u sredu hitan sastanak na kojem je razmatran navodni hemijski napad u sirijskoj provinciji Idlibu. Velika Britanija, Francuska i SAD podnele su Savetu bezbednosti UN nacrt rezolucije u kojem se tvrdi da je navodni hemijski napad 4. aprila u Idlibu izvršila sirijska vojska. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da Moskva kategorički odbacuje nacrt te rezolucije.

Nacionalna koalicija opozicionih i revolucionarnih snaga Sirije saopštila je u utorak da je u napadu hemijskim oružjem na grad Han Šejhun u provinciji Idlibu poginulo 80, a ranjeno 200 osoba. Opozicija je za napad okrivila vladine snage. Komanda sirijske vojske odlučno je odbacila optužbe i za napad je okrivila ekstremiste i njihove finansijere.

Oland pozvao na nove sankcije protiv Sirije - Predsednik Francuske Fransoa Oland pozvao je na nove sankcije protiv vlade sirijskog predsednika Bašara el Asada nakon napada na grad Idlib na severu Sirije, gde je navodno korišćeno hemijsko naoružanje.

Obraćajući se Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, Oland je pozvao to telo UN da naredi istragu napada i da se nakon istrage uvedu sankcije sirijskom režimu, prenosi AFP.

Vašington, Pariz i London sačinili su nacrt rezolucije o navodnom hemijskom napadu u kojoj osuđuju napad i traže pokretanje istrage.

Rusija predložila svoj nacrt Rezolucije u SB UN-u - Rusko stalno predstavništvo pri UN je saopštilo da je Rusija Savetu bezbednosti UN predložila svoj nacrt rezolucije o istrazi o informacijama o hemijskom napadu u sirijskom Idlibu, počele su konsultacije.

„Mi smo predložili svoj kratki nacrt, usmeren na realno izvođenje istrage, a ne na imenovanje krivaca kao da su činjenice već ustanovljene“, saopštio je pres-sekretar stalnog predstavništva Rusije pri UN Fjodor Stržižovski.

On je dodao da članovi Saveta bezbednosti počeli sa konsultacijama radi izrade „kompromisnog nacrta“ rezolucije.
Ranije je zamenik šefa ruske diplomatije Genadij Gatilov izjavio da je Rusija spremna da stavi veto na rezoluciju Saveta bezbednosti o Siriji ako je partneri brzo stave na glasanje, bez prethodnih konsultacija.

SAD, Francuska i Velika Britanija su sazvale vanrednu sednicu SB UN i predložili nacrt rezolucije u kojem se odgovornost za događaj prebacuje na sirijske vlasti. Prema rečima Gatilova, zapadne kolege namerno žele da ubrzaju proces i usvoje rezoluciju što pre.

„Međutim, u Savetu bezbednosti se ne radi brzo. Naravno, oni i bez konsultacija mogu da stave ovo pitanje na glasanje, ali će, očigledno, na to dobiti naš kategorični veto“, rekao je on.

On je naglasio da je Rusija tokom konsultacija o rezoluciji SB UN o hemijskom napadu u Siriji insistirala da se na mesto incidenta pošalje mešovita misija koji bi dala objektivnu ocenu ovog događaja.    

Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Vladimir Safronkov je tokom sednice Saveta bezbednosti o situaciji u Idlibu izjavio da je incident u gradu Han Šejhun u provinciji Idlib deo kampanje protiv Damaska.

Erdogan Asada nazvao ubicom - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je sirijsku vladu za napad u kome se sumnja da je korišćeno hemijsko oružje, a u kojem je poginulo desetine ljudi i dece, nazivajući predsednika Sirije Bašara el Asada ubicom.

„Hej, ubico, Asade, kako ćeš da pobegneš od njihove kletve?“, poručio je Erdogan na skupu na kojem je izgovorio i da su izginuli ljudi, njih oko stotinu, među kojima su i deca, postali mučenici zbog hemijskog oružja.

Tramp: Moj odnos prema Siriji i Asadu se jako promenio - Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je na pres-konferenciji sa jordanskim kraljem Abdulahom da je, po njegovom mišljenju, hemijski napad u Siriji prešao sve granice.

„To je za mene prešlo sve granice“, rekao je Tramp, odgovarajući na pitanje da li je hemijski napad u Siriji prešao „crvenu granicu“.

On je izjavio da se njegovo mišljenje prema Siriji i režimu Bašara el Asada promenilo.

MOMENTS AGO: @POTUS meets with Jordan's King Abdullah II in Oval Office, calls chemical attack in Syria "unspeakable." pic.twitter.com/sBE7XCXoKT
— Fox News (@FoxNews) April 5, 2017
„Jučerašnji napad na decu je veoma uticao na mene… Moj odnos prema Siriji i Asadu se jako promenio“, rekao je Tramp.

On je naveo da je, uzimajući u obzir slične napade uz korišćenje gasa u prošlosti, ovaj podigao konflikt na potpuno novi nivo.

Američki predsednik je naglasio da za sebe misli da je veoma otvoren čovek koji može da promeni svoj stav.

„To što se juče desilo je neprihvatljivo za mene“, dodao je Tramp.

„Uništićemo Islamsku državu i zaštiti civilizaciju. Nemamo izbora“, zaključio je Tramp.

Safronkov: Incident u provinciji Idlib deo kampanje protiv Damaska - Incident u gradu Han Šejhun u provinciji Idlib je deo kampanje protiv Damaska, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Vladimir Safronkov tokom sednice Saveta bezbednosti o situaciji u Idlibu.

„Interesovanje prema incidentu ima naglašene ideološke obrise. Ono je očigledan deo kampanje usmerene protiv Damaska“, rekao je Safronikov.

Osim toga, on je naveo da se Rusije zalaže za izvođenje pune i objektivne istrage incidenta. Safronikov je podsetio na izjavu generalnog sekretara UN sa pozivom da se istraži incident.

„On je pozvao da se utvrdi šta se zaista desilo u Han Šejhunu. Mi ovakvu poziciju u potpunosti podržavamo. Vreme je da se stane na put lošoj praksi istrage na daljinu na osnovu informacija koje neki uzimaju, između ostalih misija za utvrđivanje činjenica, sa interneta i preko anketa susednih zemalja sa Sirijom. Ove informacije se ne mogu dokazati“, rekao je Safronikov.

Zamenik stalnog predstavnika Sirije pri UN Monzer Monzer tokom sednice o situaciji u Idlibu izjavio je da sirijske vladine snage nemaju hemijsko oružje, jer su optužbe o njegovoj primeni u gradu Han Šejhun u provinciji Idlib neosnovane.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku Sirija je meta dvostrukog napada — sa strane kolega iz SB UN i naoružanih militanata.

Rusija nije podržala nacrt rezolucije o upotrebi hemijskog oružja u sirijskom Idlibu. SAD, Francuska i Velika Britanija su sazvale vanrednu sednicu SB UN i predložili nacrt rezolucije u kojem se odgovornost za događaj prebacuje na sirijske vlasti.

Tilerson u Moskvi 11. i 12. aprila - Državni sekretar SAD Reks Tilerson posetiće Moskvu 11. i 12. aprila, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

„Državni sekretar SAD Reks Tilerson boraviće 11. i 12. aprila u radnoj poseti Moskvi. To je prva poseta Tilersona našoj zemlji otkad je postao rukovodilac spoljnopolitičkog resora administracije Donalda Trampa“, navodi se u saopštenju.

Resor je naveo da su se poslednjih godina, „na inicijativu ranijih vlasti u Vašingtonu, rusko-američki odnosi našli u dubokoj krizi“.

Ministarstvo inostranih poslova je dodalo da pozitivno ocenjuje težnju novog rukovodstva SAD da izmeni situaciju nabolje.

Teme razgovora će biti Ukrajina, Sirija, Severna Koreja, pitanje borbe protiv terorizma i bilateralni odnosi. 

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov izjavio je da postoji mogućnost da se Vladimir Putin sastane sa Tilersonom. 

SAD i druge zemlje podnele rezoluciju u SB UN o Siriji na osnovu lažnih činjenica - SAD i druge zemlje su podnele rezoluciju u SB UN o Siriji na osnovu lažnih činjenica, izjavila je na brifingu portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Četvrtog aprila u okviru likvidacije posledica nedavnog upada terorističkih grupa u provinciju Hama, avioni Ratnog vazduhoplovstva Sirije su bombardovali pozicije ekstremista na istočnom obodu grada Han Šeihun. Mete su bile nagomilana vojna tehnika i skladišta municije. Na toj teritoriji su se nalazile fabrike za proizvodnju granata sa otrovnim supstancama“, izjavila je Zaharova na brifingu.

Prema njenim rečima, „na internetu i u pristrasnim medijima odmah su se pojavila saopštenja o navodnoj primeni hemijskog oružja od strane sirijske Vlade protiv sopstvenog naroda“.

„Ove činjenice, zajedno sa uzorcima tla, zabeležene su i predate Organizaciji za zabranu hemijskog oružja. Nažalost, ne preduzimajući ništa, rukovodeći se isključivo lažnim informacijama SAD, Francuska, Velike Britanija podnele su SB UN projekat rezolucije koji nosi otvoreni antisirijski karakter i omogućuje da jače eskalira situacija u tako specifičnoj unutarpolitičkoj situaciji u Siriji i regionu u celini“, navela je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Ona smatra da je rezolucija provokacija koja liči na predstavu koju je uoči intervencije u Iraku odigrao državni sekretar SAD Kolin Pauel kada je doneo kao dokaz lažni prah koji je, navodno, bio hemijsko oružje.

Zaharova je rekla da se kao izvori informacija o situaciji o navodnoj upotrebi hemijskog oružja u Idlibu ne mogu uzimati „Beli šlemovi“ i Sirijska opservatorija za ljudska prava.
Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
    OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 

 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 06.04.

Izvor: Vostok.rs, 07.Apr.2017

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Karta situacije na frontu za 06.04. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . .  .   OVDE...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.