Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 04.09.

  
Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod






  OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 



Pregled bojevih dejstava u Siriji za 04.09.


Grad Raka pogledom iz drona

Ofanziva u Deir ez Zoru

Ruske snage izvršile više od 80 borbenih letova kako bi podržale ofanzivu sirijske vojske .Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvršile su više od 80 borbenih letova kako bi podržale ofanzivu sirijske vojske u Dejr ez Zoru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministarstvo navodi da na istoku sirijska vojska, uz podršku ruske avijacije, vrši ofanzivu na grad Dejr el Zor. Sirijske trupe pod komandom generala Hasana Suhela, koje vrše operacije na jugu provincije Raka, napredovale su osam kilometara u proteklih 24 časa i zauzele dve strateški važne visoravni.



„Odredi sirijske vojske koja vode ofanzivu sa strane Suhnea, potisnuli su teroriste DAEŠ-a sa položaja duž puta Palmira-Dajr el Zor i stigli do pristupa naselju Bir-Kabakeb. Ruska avijacija u ovoj operaciji izvela je više od 80 letova“, navodi se u saopštenju.

„U napadu avijacije uništena su dva tenka, tri pešadijska borbena vozila, više od 10 terenskih vozila sa teškim naoružanjem. Ubijeno je ili ranjeno više od 70 terorista. Razaranje DAEŠ-a u oblasti Dejr el Zora i oslobađanje grada biće strateški poraz za međunarodnu terorističku grupu u Siriji“, ističe se u saopštenju.

Napredovanje sirijske vojske u privinciji Hama

Stanovnici Deir ez Zora slave napredovanje sirijske vojske

Sirijska vojska prilazi Deir ez Zoru .Sirijska vojska prići će u narednih 48 sati gradu Dejr el Zor, koji borci terorističke grupe DAEŠ drže pod opsadom, izjavio je guverner istoimene provincije Muhamed Ibrahim Samra.
„Heroji vojske stići će u Dejr el Zor najduže u roku od 24-48 sati“, saopštio je telefonom guverner agenciji Rojters.

On je istakao da se sirijska vojska trenutno nalazi na udaljenosti od 18-20 kilometara od periferije grada koji je pod opsadom od 2014. godine.



Pregled političkih i drugih vesti za 04.09.


 

Putevi Sirije - ratna reportaža

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 

 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.