Ruski udari u Siriji nisu uticali na priliv izbeglica

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski udari u Siriji nisu uticali na priliv izbeglica

25.10.2015. -

Vazdušni napadi ruske avijacije u Siriji na položaje terorista Islamske države nisu uzrokovali značajno povećanje izbegličkog egzodusa u Evropu, rekao je na brifingu u Ženevi Amin Avad, direktor UNHCR-a za Bliski istok.

Prema njegovim rečima, ruski vazdušni napadi i porast sukoba u blizini sirijskog grada Alepa doprineli su „dinamičnom raspoređivanju“, ali nisu mnogo uticale na priliv izbeglica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
„Poslednje borbe, bilo na zemlji ili iz vazduha, nisu doprinele egzodusu preko nacionalnih granica da bi stvorile izbeglice. To se nije dogodilo“, rekao je Avad, a prenose britanski mediji.

On je takođe rekao da je broj raseljenih unutar Sirije opao sa 7,6 miliona na 6,3 miliona. Avad je taj pad pripisao migrantskom prilivu u Evropu.

Poslednjih meseci Evropa se suočila sa ogromnim prilivom migranata koji beže iz ratom zahvaćenih zemalja Bliskog istoka i subsaharske Afrike.

Prema poslednjim procenama evropske agencije Fronteks, broj migranata koji su prešli spoljne granice EU u prvih devet meseci 2015. godine premašio je 710.000.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.