Ruski sistemi protivvazdušne odbrane bili efikasni u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2018, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane bili efikasni u Siriji

Ruska vojska saopštila je da su sistemi protivvazdušne odbrane ruske proizvodnje bili vrlo efikasni u presretanju raketa koje su lansirale SAD, Velika Britanija i Francuska u petak veče.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov saopštio je danas da su sirijske snage koristile sistem protivvazdušne odbrane "Pancir S-1" ruske proizvodnje tokom napada zapadnih zemalja na Siriju, prenosi AP.

General kaže da su sirijske snage ispalile 112 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raketa i oborile 71 od 103 rakete koje su ušle u vazdušni prostor Sirije.

Pentagon je ranije saopštio da nijedna raketa zapadnih zemalja nije oborena iznad Sirije.

Stručnjaci OZHO u sredu u Dumi?

Stručnjaci Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) otputovaće u sredu u Dumu, izjavio je danas zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane i komandant ruskih odbrambenih snaga Igor Kirilov.

Kako je rekao nakon sastanka sa izvršnim savetom OPCW u Hagu, predstavnici te organizacije, koji su već stigli u Siriju kako bi istražili navodni napad hemijskim oružjem planiraju da posete Dumu 18. aprila, prenosi Tas s.

On je dodao i da će bezbednosne službe UN u utorak posetiti Dumu kako bi bili neka vrsta izvidnice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"PVO sistemi ruske proizvodnje bili efikasni u Siriji"

Izvor: RTS, 16.Apr.2018

. Ruska vojska saopštila je da su sistemi protivvazdušne odbrane ruske proizvodnje bili vrlo efikasni u presretanju raketa koje su lansirale SAD, Velika Britanija i Francuska u petak veče.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.