Ruski avioni sprečili ofanzivu Nusra fronta

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski avioni sprečili ofanzivu Nusra fronta

Moskva -- Ruski avioni pogodili su pozicije Nusra fronta, grupe povezane sa Al Kaidom, u blizini sirijskog grada Alepa, sprečivši njihov pokušaj ofanzive.

U saopštenju ruskog Ministarstva odbrane se navodi da je oko 1.500 ekstremista Nusra fronta napalo kurdske borce u Alepu i tom prilikom je ubijeno 18 civila kao i 11 islamista, preneo je Rojters.

U sukobima je ranjeno 36 osoba, prenela je ruska agencija Tass.

Nusra front je teroristička grupa koja nije obuhvaćena rusko-američkim sporazumom o prekidu neprijateljstava u Siriji, navodi ruska agencija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski avioni sprečili ofanzivu Nusra fronta kod Alepa

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2016

Ruski avioni pogodili su pozicije Nusra fronta, grupe povezane sa Al Kaidom, u blizini sirijskog grada Alepa, sprečivši njihov pokušaj ofanzive, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane...U saopštenju se dodaje da je oko 1.500 ekstremista Nusra fronta napalo kurdske borce u Alepu i tom prilikom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.