Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2015, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski avioni pogodili 1.500 ciljeva širom Sirije

Ruske vazdušne snage pogodile su gotovo 1.500 ciljeva širom Sirije u proteklih devet dana, saopštila je danas ruska vojska.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je na brifingu da su ruski avioni izveli 431 udar na ciljeve u nekoliko regiona Sirije, ne precizirajući da li su oni povezani sa grupom Islamska država, prenosi AFP.

Među pogođenim ciljevima su "komandni punkt" u regionu Homs, veliko skladište municije u Hami, baza islamista >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u regionu Latakije, kao i 40 velikih kamiona i cisterni koji su "prevozili naftu" u blizini Alepa i Rake, saopštila je ruska vojska.

Ruski bombarderi sada lete uz pratnju aviona lovaca nakon što je Turska oborila ruski avion prošle nedelje, navodi AFP. Moskva je zbog tog incidenta u sporu sa Ankarom i optužila je turske zvaničnike da učestvuju u švercu nafte sa teritorija pod kontrolom IS.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski avioni pogodili 1.500 ciljeva širom Sirije

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2015

MOSKVA - Ruske vazdušne snage pogodile su gotovo 1.500 ciljeva širom Sirije u proteklih 9 dana, saopštila je danas ruska vojska...Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je na brifingu da su ruski avioni izveli 431 udar na ciljeve u nekoliko regiona Sirije, ne precizirajući da...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Turska više ne bombarduje Siriju zbog Rusije!

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2015, 10:25

Avioni turskog Ratnog vazduhoplovstva od 24. novembra nisu izveli nijedan udar na teroriste Islamske države (Daeša), kada je na nebu iznad Sirije bio oboren ruski bombarder Su-24, a Rusija kao odgovor postavila komplekse PVO S-400 u tom regionu...Otkad je Turska prošle nedelje oborila ruski vojni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.