Ruski avioni napali 32 položaja Islamske države za 24 sata

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski avioni napali 32 položaja Islamske države za 24 sata

Ruske vazduhoplovne snage izvele su 33 leta iznad Sirije u poslednja 24 sata i napale 32 položaja Islamske države, saopštilo je ministarstvo odbrane u Moskvi.

Mete napada bile su oblasti Hame, Damaska, Alepa i Deire ez-Zora, javila je agencija, a preneo Rojters.

Ruski lovci počeli su da izvode vazdušne udare na lokacije terorista u Siriji 30. septembra, podsetila je ruska agencija dodajući da je rusko osoblje iz te grupe stacionirano u vazduhoplovnoj bazi Hmeimim i da raspolaže sa 50 aviona i helikoptera.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VRUĆA LINIJA Ruski piloti na vezi sa Izraelcima da bi izbegli sukobe iznad Sirije

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 00:01

Ruske vazduhoplovne snage uspostavile su "vruću liniju" sa izraelskom vojskom da bi izbegle eventualne sukobe na nebu iznad Sirije, objavilo je rusko Ministarstvo odbrane...Mehanizam "razmene informacija" funkcioniše putem telefonske linije između komandnog centra ruskog vazduhoplovstva u Hmeimimu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.