Ruski aligatori u akciji protiv ID / VIDEO

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski "aligatori" u akciji protiv ID / VIDEO

Grupa ruskih helikoptera tipa Ka-52 snimljena je kako sprovodi vazdušne udare na ciljeve Islamske države u Siriji.

Ruski helikopteri, nazvani „aligatori“, gađali su ciljeve terorističke grupe u provinciji Homs.

Helikoteri su na zadatku u oblasti između Palmire i grada El Karjatejna u kojima je sirijska vojska nedavno oslobodila od ektremista Islamske države.

Helikopter Ka-52 „aligator“ >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je modifikacija udarnog helikoptera Ka-50 „crna ajkula“ i u upotrebi je od 2011. godine. On služi za otkrivanje i raspoznavanje različitih objekata, pokretnih i nepokretnih ciljeva, uništavanje oklopne tehnike, helikoptera i niskoletećih aviona male brzine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Harašo":Snimljeni napadi Rusa na džihadiste VIDEO

Izvor: B92, 07.Apr.2016, 11:42

Moskva -- Ruski mediji su objavili snimke napada helikoptera ruske vojske tipa MI-28NE na vozila Islamske države u Siriji...Neke od snimaka je na društvene mreže postavio i zamenik premijera Rusije zadužen za vojnu industriju Dmitrij Rogozin...Helikopteri tipa MI-28NE u napadima su koristili protivtenkovske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.