Izvor: RuskaRec.ru, 12.Apr.2017, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski Su-34 u Siriji uništio bunker terorista superbombom

Kako javlja portal topwar.ru bombardovanje je izveo Su-34 u pokrajini Idlib. Bombom težine od jedne i po tone KAB-1500 uništen je podzemni bunker terorista koji je bio jedan od važnih centara za vezu.
Na klipu u čijoj je pozadini razgovor na arapskom jeziku putem radio veze, prikazano je poletanje bombardera, a potom se vidi u daljini dim koji se podigao iznad epicentra eksplozije i na kraju ogromni krater zasut šutom, na čijem dnu se nalazi udubljenje, prenosi defence.ru.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << /> Portal podseća da je ranije javljeno da u Siriji ruske VKS u borbi protiv terorista koriste visokoprecizne avio-bombe KAB-1500L sa laserskim navođenjem. Na internetu su se pojavile fotografije bombardera Su-34 sa dve takve bombe koje se nalaze ispod krila aviona.
Puškov: Šta će biti sa Sirijom ako se Rusija okrene od Asada?
Bombama KAB-1500 moguće je uništavanje različitih objekata, uključujući i podzemne bunkere i komandne punktove. Takva bomba težine 1500 kilograma i dužine 4,4 metra u stanju je da probije tri metra debeo beton ili 20 metara zemlje. Pritom ona može biti bačena sa maksimalne visine od osam kilometara a preciznost udara je do četiri metra. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.