Ruska zamka za vođe ISIS-a, više ubijenih

Izvor: Mondo, 30.Dec.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska zamka za vođe ISIS-a, više ubijenih

U ruskim napadima na položaje Islamske države u blizini njihovog uporišta Rake u Siriji ubijeno je nekoliko vođa te terorističke organizacje, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Foto: MONDO, ilustracija

Ministarstvo je navelo da su od sirijske opozicije prošle nedelje dobili informaciju o sastanku lidera Islamske države nedaleko od Rake i da su dva dana nadgledali to područje pre nego što su izvršili napad.

Datum napada na mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sastanka vođa Islamske države nije saopšten.

U saopštenju se još navodi da rusko ministarstvo odbrane sarađuje sa "predstavnicima patriotskih opozicionih snaga" u Siriji koji Moskvi dostavljaju podatke o potencijalnom metama napada. Ti predstavnici sirijske opozicije nisu imenovani.

Od početka vazdušnih napada na Siriju Rusija je često izložena kritikama da tim napadima pokušava da pomogne sirijskom predsedniku Bašaru Asadu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Moskva: Ubijeno više vođa Islamske države kod Rake

Izvor: B92, 30.Dec.2015

U ruskim napadima na položaje Islamske države u blizini njihovog uporišta Rake u Siriji ubijeno je nekoliko vođa te terorističke organizacje...Rusko ministarstvo odbrane je navelo da su od sirijske opozicije prošle nedelje dobili informaciju o sastanku lidera Islamske države nedaleko od Rake i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.