Izvor: Blic, 21.Jan.2018, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojska se povlači iz Afrina

Rusija je započela povlačenje vojske iz sirijskog grada Afrin koji je meta nove ofanzive turske vojske, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da je komanda ruske vojske u Siriji preduzela mere kako bi osigurala bezbednost ruskih vojnika koji se nalaze u Afrinu.

Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova ranije je saopšteno da Moskva pažljivo prati situaviju i da je zabrinuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog vesti o turskoj ofanzivi na sirijski grad, prenosi "Sputnjik".

"Prema izveštajima koje smo dobili, Turska je danas započela vojnu operaciju na severozapadu Sirije. Turski generalštab je saopštio da je turska vojska granatirala položaje sirijskih Kurda, kao odgovor na provokativno granatiranje sa vojnih položaja militanata Sirijske demokratske unije", navodi se u saopštenju.

Moskva je ranije izrazila zabrinutost zbog turske vojne ofanzive i pozvala sve strane na uzdržanost.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.