Ruska vojska otvorila humanitarne koridore u Siriji

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojska otvorila humanitarne koridore u Siriji

Ruska vojska, koja je saveznik vlasti u Damasku, saopštila je u subotu da je otvorila dodatna četiri humanitarna koridora oko opkoljenog grada Alepa, na severu Sirije, pored tri postojeća preko kojih je pobeglo oko 170 civila i predalo se 70 boraca.

"Dodatna četiri humanitarna koridora otvorena su na izlazu grada", izjavio je ruski general Sergej Čarkov.

Ruska vojska navela je u četvrtak da pokreće veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << humanitarnu operaciju sa sirijskim snagama koje su opkolile Alep na severu Sirije.Čarkov je rekao da je već upućeno oko 14 tona pomoći.

Oko 200.000 stanovnika Alepa živi pod opsadom od 17. jula i na meti je vazdušnih udara snaga lojalnih predsedniku Bašaru el Asadu i ruske avijacije.

Više od 280.000 ljudi poginulo je u petogodišnjem građanskom ratu u Siriji.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.