Ruska baza gađana u Siriji, sprečen pokušaj ekstremista

Izvor: RTS, 22.Maj.2019, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska baza gađana u Siriji, sprečen pokušaj ekstremista

Teroristi u Siriji ispalili su 17 raketa iz Idliba ka ruskoj vazdušnoj bazi "Hmejmim" u Siriji, od čega je osam raketa palo na zemlju, a devet su uništile odbrambene snage, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
"Osam raketa je palo nedaleko od baze, devet je uništila ruska protivraketna odbrana", navodi se u saopštenju, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tas.

Ministarstvo je navelo i da su trupe sirijskog predsednika Bašara el Asada sprečile tri masovna napada terorista u blizini Idliba, koja su uključivala do 500 ekstremista, sedam tenkova, četiri pešadijske borbene jedinice dva automobila napunjena eksplozivom...
Kako se navodi, napade je planirala da izvede Džabhat el Nusra teroristička grupa.
Dodaje se da su teroristi istovremeno pokušali da probiju vladine snage bliu naselja El Hajrat.
U tom napadu trebalo je da učestvuje oko 200 ekstremista.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirija:Gađana ruska baza, sprečen pokušaj ekstremista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2019

Teroristi u Siriji ispalili su 17 raketa iz Idliba ka ruskoj vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji, od čega je osam raketa palo na zemlju, a devet su uništile odbrambene snage, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane..."Osam raketa je palo nedaleko od baze, devet je uništila ruska protivraketna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.