Izvor: RuskaRec.ru, 05.Apr.2017, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija u Siriji za jedan dan podelila preko 10 tona humanitarne pomoći

Ruski centar za pomirenje u Siriji je saopštio da je za jedan dan realizovao osam humanitarnih akcija u provincijama Alep i Latakija u Siriji u kojima su civili dobili 10,5 humanitarne pomoći.
„Tokom proteklog dana ruski Centar za pomirenje sukobljenih snaga sproveo je osam humanitarnih akcija u provincijama Alep i Latakija... Ukupno je stanovništvu predato 10,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << tona humanitarne pomoći”, navodi se u saopštenju, prenosi RIA „Novosti”.
Navodi se da je u gradu Alepu u rejonima El Iman, Kadi Askar, Hananu-2, Halidija, El Džandul i Karm El Dodo stanovnicima predato i šest tona pijaće flaširane vode.
MO objasnilo u čemu je razlika između operacije VKS u Alepu i SAD u Mosulu
Prema podacima Centra za pomirenje, stanovnicima grada Membidž (provincija Alep) predato je hiljadu porcija kuvane hrane i 200 paketa neophodnih proizvoda. Osim toga, u socijalne ustanove grada Džabla (provincija Latakija) dostavljeni su neophodni proizvodi i prehrambeni proizvodi.
Takođe je saopšteno da je za jedan dan humanitarnu pomoć dobilo 3 368 stanovnika. Centar ističe da su ruski avioni pomoću platformi sa padobranima u rejon grada Dejr el Zora isporučili 20,4 tona humanitarne pomoći (prehrambenih proizvoda), koje su sirijske vlasti dobile preko Ujedinjenih nacija.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.