Rusija traži zatvaranje tursko - sirijske granice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija traži zatvaranje tursko - sirijske granice

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da se u konvojima humanitarne pomoći iz Turske u Siriju prebacuje oružje za militante i zatražio zatvaranje tursko - sirijske granice.

Poseban zadatak je da se teroristima prekine pomoć spolja, za šta je potrebno da se zatvori granica između Turske i Sirije preko koje se prebacuje oružje militantima, između ostalog i u konvojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa humanitarnom pomoći, rekao je Lavrov na sednici Saveta Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Ženevi.

On je ukazao na činjenicu da se pokušaji turskih novinara da objave te informacije završavaju njihovim progonom.

Novinarima koji o tome izveštavaju se sudi i oni se kažnjavaju višegodišnjim zatvorom, kazao je Lavrov, prenosi Sputnik.

Šef ruske diplomatije je ranije danas, na konferenciji o razoružanju, upozorio da terorističke grupe imaju tehničke mogućnosti i neophodna postrojenja za proizvodnju hemijskog oružja.

U tu svrhu su, kazao je Lavrov, angažovali stručnjake koji poseduju znanje o proizvodnji te vrste oružja.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.