Rusija poziva sve države koje imaju uticaj na opoziciju i teroriste u Siriji da ih smire

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija poziva sve države koje imaju uticaj na opoziciju i teroriste u Siriji da ih smire

Rusija poziva sve države koje imaju uticaj na naoružanu sirijsku opoziciju i teroriste da urade sve za realizaciju preuzetih obaveza i smire militante, izjavila je zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova.

„Mi pozivamo sve strane koje imaju uticaj na naoružanu opoziciju i teroriste da realizuju preuzete obaveze i smire opoziciju“, izjavila je predstavnica MIP Rusije. Ona je navela da militanti ometaju isporuke humanitarne pomoći i evakuaciju stanovništva iz grada.

„Rusija radi sa UN na isporuci humanitarne pomoći i evakuaciji civila iz blokiranih regiona Alepa, uključujući decu i one kojima je potrebna medicinska pomoć. To svim snagama sprečavaju militanti različitih terorističkih formacija, nastavljajući da drže civile kao taoce“, rekla je Marija Zaharova novinarima.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zaharova: Hraniti i lečiti Nusra front je cinično i podlo

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016

Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova kritikovala je na svojoj stranici na Fejsbuku stavove nekih zemalja o situaciji u sirijskom Alepu.. . „Najstrašnije je to što te same zemlje koje su histerisale o humanitarnoj situaciji u Alepu znaju (ne pretpostavljaju, već znaju) da su militanti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.