Rusija poslala Iraku OPASNO oružje za borbu protiv džihadista IS! Već se sjajno pokazalo u Siriji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija poslala Iraku OPASNO oružje za borbu protiv džihadista IS! Već se sjajno pokazalo u Siriji!

Bagdad zna šta vredi

Pojavili su se novonastali dogovori između Bagdada i Moskve. U subotu, iračko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je potpisalo ugovor o kupovini 73 tenka T-90 nakon dugih pregovora sa ruskim vojnim zvaničnicima.

Yes I am a T-90. Please let me into Syria pic.twitter.com/HZSxfAMK9M

— Liam (@Anime_Duterte) July 7, 2017

Borbeni tenkovi T-90S i T-90SK služe za povećanje mehanizovanog arsenala iračkih Oružanih snaga koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se ranije oslanjao na oklopna vozila T-72, ​​T-55 i BMP-1, zajedno s američkim tenkovima M1A1 Abrams, za borbu protiv Islamske države.

#Damascus_News

The appearance of the Russian tank T90 on the fronts of the Corps AlRahman #Jobar_Zamalja_Ein_Tarmahttps://t.co/D6Am0SqUEh pic.twitter.com/00ihQgLztD

— DimashqNewsأخباردمشق (@Dimashq_news) July 8, 2017

Iako sporazum jača veze između iračke i ruske vlade, dve zemlje se nisu mogle dogovoriti o isporuci raketnog sistema S-300 zbog neslaganja oko plana plaćanja.

Russia’s Uralvagonzavod to supply Vietnam with 64 T-90 main battle tankshttps://t.co/mWsoGIREL1 pic.twitter.com/PVFtRBEPRk

— Defence blog (@Defence_blog) July 8, 2017

Iračka vojska je juče zvanično proglasila pobedu u Mosulu, čime je vratila kontrolu nad svojim drugim najvećim gradom nakon smrtonosne devetomesečne borbe. Borbeni tenkovi T-90 su u stanju da zbune većinu vođenih projektila i dobro služe za pojačanje brzine ostvarenja budućih vojnih kampanja u regionima Havija, Tal Afar i zapadnom Anbaru koji su još uvek pod kontrolom IS.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.