„Rusija ima realniju predstavu o situaciji u Siriji od Zapada“

Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Rusija ima realniju predstavu o situaciji u Siriji od Zapada“

08.02.2012. -

Rusija ima realniju predstave o situaciji u Siriji od Zapada, izjavio je poznati finski ekspert, direktor Instituta ministarstva spoljnih poslova za pitanja Bliskog Istoka Ari Kerkanen.

Problem je, po njegovom mišljenju, u tome što Rusija „koja raspolaže adekvatnijom informacijom, nije u stanju da uspostavi kontakt sa svim opoziconim taborima". „Predstave Zapada nisu najtačnije, situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nije tako crno-bela kako se može učiniti iz medijskih informacija, - smatra ekspert. – Većina ljudi u Siriji želi da živi normalan život i nema ništa sa oružanim sukobima, a vladajući režim još uvek ima podršku dela stanovništva". „U Siriji je građanski rat. Protiv vlasti ratuju podeljene grupacije, neke od njih imaju stranu podršku i odbijaju dijalog sa režimom". Sada je važno naći izlaz iz zatvorenog kruga nasilja, siguran je finski stručnjak.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija bi mogla i da napusti dogovor START-3

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2012, 12:22

09.02.2012. -..Moskva ne odbacuje mogućnost da napusti Dogovor o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START-3), ipak zasad se o tome ne govori, izjavio je direktor departmana za pitanja bezbednosti i razoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusija Mihail Uljanov...O tome je još jesenas izjavio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.