Rusija i Kina stavile veto na rezoluciju UN o nastavku pomoći Siriji

Izvor: Beta, 20.Dec.2019, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Kina stavile veto na rezoluciju UN o nastavku pomoći Siriji

Rusija i Kina večeras su stavile veto na nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN koju su predložili Nemačka, Belgija i Kuvajt o nastavku dostave humanitarne pomoći za oko četiri miliona Sirijaca.Ostalih 13 članica Saveta bezbednosti UN glasale su za tekst. To je 14. veto Rusije na neku rezoluciju o Siriji od početka sukoba u toj zemlji 2011. godine.Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzija izjavio je da je rezolucija nepotrebna jer su sirijske vlasti preuzele kontrolu većeg dela zemlje.Dozvola o prekograničnoj humanitarnoj pomoći UN-s Siriji ističe 10. januara. Članice Saveta bezbednosti UN nadaju da će uspeti da postignu kompromis kako bi ta pomoć bila obnovljena.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Rusija i Kina stavile veto na rezoluciju o Siriji

Izvor: RTS, 21.Dec.2019, 08:10

Rusija i Kina stavile su u Savetu bezbednosti UN veto na predlog rezolucije kojom se predviđala dostava humanitarne pomoći iz Turske i Iraka u Siriju. . Rezolucija, koju su predložile Belgija, Kuvajt i Nemačka, predviđala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.