Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija gubi strpljenje zbog situacije u Siriji

Rusija počinje da gubi strpljenje zbog nespremnosti Vašingtona da odredi konkretne ciljeve u borbi protiv terorista, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Rusije Valerij Gerasimov.

Prošle nedjelje je američki državni sekretar Džon Keri izjavio da Vašington gubi strpljenje zbog sirijskog sukoba.

Nakon toga je predstavnik američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Stejt departmenta Džon Kirbi dodao da Keri nije prijetio Rusiji, već je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog nastale situacije.

„Zbog situacije u Siriji gubimo strpljenje mi, a ne Amerikanci. Mi u potpunosti ispunjavamo svoje obaveze i dogovore za obezbjeđivanje prekida vatre i nacionalnog pomirenja u Siriji“, rekao je Gerasimov.

On je dodao da Rusija tri mjeseca šalje koordinate ciljeva DAEŠ-a i Nusra fronta u SAD, a da SAD i dalje ne mogu da odrede koje oružane grupe pripadaju teroristima, a koje sirijskoj opoziciji.

„Kao rezultat toga, teroristi aktivno obnavljaju svoju snagu i situacija ponovo eskalira“, dodao je Gerasimov.

Sirija se nalazi u građanskom ratu od 2011, u kome se brojne opozicione snage i islamske ekstremističke grupe bore protiv vladinih snaga i pokušavaju da sruše vladu predsjednika Bašara el Asada.

Režim prekida vatre kojem su posredovale SAD i Rusija na snazi je od 27. februara. Prekid vatre ne odnosi se na terorističke organizacije kao što su DAEŠ i Nusra front.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija gubi strpljenje zbog situacije u Siriji

Izvor: Blic, 20.Jun.2016

Rusija počinje da gubi strpljenje zbog nespremnosti Vašingtona da odredi konkretne ciljeve u borbi protiv terorista, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Rusije Valerij Gerasimov...Američki državni sekretar Džon Keri na konferenciji za novinare na kraju sastanka ministara spoljnih poslova G7...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.