Rusija: Turska pokazuje bes iz nemoći

Izvor: Akter, 10.Dec.2015, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Turska pokazuje bes iz nemoći

Saopštenja zvanične Ankare o navodnom etničkom čišćenju koje Rusija vrši u Siriji svedoče o tome da je Turska potpuno odvojena od realnosti i da ispoljava bes iz nemoći, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

"Te izjave govore o potpunoj odvojenosti Turske od života, od realnosti, od onoga šta se dešava u regionu. Sve to se ne desava prvi put. Slične izjave su poslednjih nedelja redovna pojava", istakla je Zaharova, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prenela agencija Tas s.

Premijer Turske Ahmet Davutoglu optužio je juče Rusiju da sprovodi kampanju "etničkog čišćenja" u Siriji i pomaže u jačanju džihadista Islamske države. "Rusija pokušava da etnički očisti severnu Latakiju kako bi proterala sve pripadnike turske i sunitske populacije koji nemaju dobre odnose sa (sirijskim) režimom", rekao je Davutoglu novinarima u Istanbulu.

Zaharova je dodala da sva saopštenja turskih vlasti predstavljaju samo varijacije rečenica koje izgovara turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

"Te neprikladne izjave i neosnovane optužbe koje čujemo od zvanične Ankare govore same za sebe. One sve više zvuče kao izraz besa iz nemoći", istakla je Zaharova.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.