Rusija: Izraelski udar u Siriji ugrozio dva civilna leta

Izvor: B92, 26.Dec.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Izraelski udar u Siriji ugrozio dva civilna leta

Moskva -- Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su izraelski raketni napadi na Siriju direktno ugrozili dva komercijalna leta, prenela je agencija Interfaks.

Ministarstvo je dodalo da su snage sirijske vazduhoplovne odbrane uništile 14 od 16 izraelskih raketa, koje su u utorak ispaljene na neodređene mete u blizini Damaska.

Sirijski državni mediji javljaju i da su tri sirijska vojnika povređena u napadima, prenosi Rojters.

Libanska državna televizija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenela je da su iznad Libana preleteli izraelski borbeni avioni koji su gađali tri pozicije južno od Damaska, gde se nalaze depoi sa oružjem libanske militantne grupe Hezbolah i iranskih snaga, dodao AP.

Ovi napadi su prvi otkako je američki predsednik Donald Tramp prošle sedmice najavio da će SAD povući svojih 2.000 vojnika iz Sirije. Portparol izraelske vojske je potvrdio da su aktivirani sistemi protivvazdušne odbrane kao odgovor na rakete upućene iz Sirije.

Kako navodi AP, veruje se da je Izrael bio iza serije vazdušnih napada u prošlosti čija meta su bile iranske i snage Hezbolaha koje se bore zajedno sa snagama sirijske vlade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.